Prostitúciós terek performativitása – szexmunkások és a nyilvános tér Magyarországon - Finger, Sascha (Tér és Társadalom, 2013)
Az állami intézmények tereket hoznak létre azáltal, hogy meghatározott területekre vonatkozóan szabályokat vagy normákat írnak elő. Az ott élő, tevékenykedő emberek használják e tereket, stratégiákat alkotnak, alkalmazkodnak a törvényekhez és piaci viszonyokhoz, kiskapukat keresnek, hogy megélhetésüket, túlélésüket biztosítsák. Eközben ők maguk is olyan tereket hoznak létre, amelyeket a társadalom szimbolikusan értékel vagy stigmatizál. De a terek maguk is alakítják az embereket, lehetőséget biztosítanak számukra, hogy alkalmazkodjanak a feltételekhez, amivel ugyanakkor megteremtik a társadalmi változások alapjait – akárhogyan is alakuljanak e változások. A médiában, a prostitúcióról szóló hírekben a főszereplők jellemzően háttérben maradnak, e tanulmány nekik szentel figyelmet. Ezzel egyidejűleg a szerző megkíséreli a magyarországi nyilvános tereken zajló prostitúciót Budapest, Pécs és Nyíregyháza legkülönfélébb terein megvizsgálni.