Kelet-Közép-Európa az autóipar nemzetközi munkamegosztásában - Molnár, Ernő (Tér és Társadalom, 2012)
Kelet-Közép-Európa az autóipar egyik kitüntetett beruházási terepének számít. A tanulmány a térségnek az iparágban játszott szerepét vizsgálja, külkereskedelmi adatok tükrében. Az autóipar térszerkezetében és nemzetközi munkamegosztásában mutatkozó változásoknak a szakirodalomra épített rövid összegzése után elemzi a régió iparági kereskedelembe kapcsolódásának mikéntjét, gépjárműgyártásának területi kapcsolatrendszerét és kivitelének termékszerkezetét. A vizsgálat az ezredforduló utáni évtizedre fókuszál, középpontjában az autóipar beruházásai által leginkább érintett visegrádi országok, továbbá Románia és Szlovénia állnak.