A telekárak változása a Győr környéki településeken 1998 és 2001 között - Edelényi, Béla (Tér és Társadalom, 2002)
A kutatás több szempontból vizsgálta meg a Győr környéki települések ingatlanhelyzetét. Az egyik szempont, hogy van-e hasonlóság egy magyarországi regionális központ és egy társadalmi-gazdasági szempontból fejlett ország nagyvárosa között a telekárak szempontjából. Jelen tanulmány a Győr Megyei Jogú Város megbízásából készített "Az agglomeráció létező és lehetséges működési rendszerének feltárása" című kutatás keretében készült részeredményeken alapul.