Határon átnyúló ingázás a szlovák–magyar határtérségben - Hardi, Tamás; Lampl, Zsuzsanna (Tér és Társadalom, 2008)
Tanulmányunk a határon átnyúló ingázást vizsgálja. Egyrészt el kívánja különíteni az államon belüli ingázástól, valamint a nemzetközi munkaügyi migrációtól egyaránt. Kitérünk az ingázás helyi munkaerőpiacra gyakorolt hatására, majd empirikus adatok alapján bemutatjuk a szlovák–magyar határtérségben zajló folyamatokat.