A Coleman-modell alkalmazása a lakókörnyezeti kutatásokban - Földi, Zsuzsa (Tér és Társadalom, 2004)
A tanulmány egy strukturalista szemléletű modell – a Coleman mikro-makro rendszerviselkedés modell – lakóterületek fizikai és ezzel összefüggő társadalmi átalakulásának dinamikájára vonatkozó alkalmazhatóságát tárgyalja. A mikro és makro vizsgálati szintek összekapcsolásának jelentőségére hívja fel a figyelmet. A cikk a modell bemutatása és magyarázata mellett területspecifikus alkalmazásának lehetőségére is kitér.