Globalizáció és a világvárosok által uralt tér - Erdősi, Ferenc (Tér és Társadalom, 2003)
A világvárosok mibenlétéről, az azt meghatározó tényezők számáról és jelentőségéről sokféle nézet alakult ki. A szerző a korábbi képet árnyaltabbá teszi az intermetropolisz-közlekedés és infokommunikációs forgalom elemzésével, valamint néhány „puha" tényező világvárosokhoz való viszonyának értékelésével.