A regionális identitás strukturalista értelmezése - Buskó, Tibor László (Tér és Társadalom, 2010)
Egy leegyszerűsített értelmezés szerint a regionális kutatások eljárhatnak „objektív” módon, a legkülönfélébb térbeli folyamatok figyelembevételével (a téranalízis szemléletmódja), de tekinthetik a régiót – felvállalva egyfajta szubjektivista elkötelezettséget – az itt élő emberek értékeinek, normáinak, életvilágának produktumaként. A következő tanulmányban amellett érvelünk, hogy a regionális identitás strukturalista értelmezési keretei között ez az „objektivista” és „szubjektivista” megközelítésmód összeegyeztethető.